"Терорист" в Одесі мав при собі еквівалент кілограма тротилу - СБУ

Субота, 27 грудня 2014, 17:01

В СБУ заявляють, що вибухівка, яка стала причиною загибелі людини в Одесі, не мала уражуючих речовин.

Про це повідомив голова слідчого управління СБУ Василь Вовк в інтерв’ю Українській правді, яке буде опубліковане найближчим часом.

За словами Вовка, в результаті проведених експертиз встановлено, що загиблий мав при собі вибухову речовину, яка за потужністю є еквівалентом 1 кілограма тротилу. Однак ані запальників, ані детонаторів, інших речовин, які могли б свідчити про наявність вибухового пристрою на місці вибуху знайдено не було.

"За однією з версій, загиблий міг вкрасти вибухівку з військової академії, яка знаходиться  неподалік. А вибух стався з необережності, коли він переносив цю вибухівку", - зазначив Вовк.

За словами голови слідчого управління СБУ, аналіз рештків одягу загиблого свідчить про те, що це була людина з низьким достатком.

"Зараз слідчі допитують свідків трагедії, зокрема є свідок – таксист, який бачив сам момент вибуху", - повідомив Вовк.

Разом з тим Вовк констатував, що на відстані близько 50 метрів від вибуху знаходиться відділення одного з загальнонаціональних банків, а у 200-300 метрах – офіс однієї з громадських організацій.  

Тим часом МВС вже порушило кримінальне провадження за ст. 258.3 -  участь у терористичній діяльності.

Як відомо, в Одесі в ніч на 27 грудня по вул. Сегедській пролунав вибух, внаслідок якого загинула одна людина.

"Попереднім розслідуванням встановлено, що по вулиці пересувався невстановлений громадянин, віком до 45 років, та переносив в руках поклажу, в якій, ймовірніше за все, знаходився вибуховий пристрій", - повідомили  в управлінні МВС.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...