На п'яти ТЕС вугілля закінчиться через 4 дні - "Укренерго"

Середа, 3 грудня 2014, 13:58

Об'єднана енергосистема України працює зі значними ускладненнями, насамперед, через дефіцит вугілля.

Про це йдеться в повідомленні "Укренерго", пише ZN.UA.

Як повідомляється, особливо напружений стан забезпечення палива склався на Зміївський, Вуглегірської, Луганській, Придніпровській, Криворізькій ТЕС, де запаси вугілля забезпечать роботу до 4 діб.

В цілому запаси вугілля на складах ТЕС ГК становлять 1345,6 тисяч тонн. За першу добу грудня зі складів спрацьовано 30,8 тисяч тонн вугілля.

Споживання електроенергії по областях значно перевищує встановлені ліміти електроспоживання. Перевищення досягає в окремих областях до 50% по електричної енергії та більше 70% по потужності (АР Крим: 51,94% - по електричної енергії, 75,67% - за потужністю), Луганська обл. (19,2% і 28,22% відповідно).

На 10:00 годині 2 грудня через значне зниження температури по всій країні електроспоживання становило 25200 МВт, що на 11% більше минулого року, повідомляє "Укренерго".

Для покриття добових графіків навантаження залучено всю наявну генеруючу потужність. Однак дефіцит потужності в ОЕС України становить 3000-3500 МВт.

Застосування 1-2 грудня 2014 аварійних графіків відключення дозволило частково стабілізувати добову ситуацію і попередити технологічні порушення в енергосистемі України, підкреслюється в повідомленні.

Раніше "Укренерго" підтверджувало застосування графіка аварійних відключень в країні другий день поспіль через дефіцит електроенергії.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування