Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Міністерство правди" має забезпечити свободу слова - проект положення

Середа, 3 грудня 2014, 16:59

Проект положення про Міністерство інформаційної політики передбачає, що відомство Юрія Стеця "забезпечує дотримання в Україні свободи слова, думки".

Водночас, Мінінформаполітики "відповідає за формування і використання національних інформаційних ресурсів, створення умов для розвитку суспільства, а також у сфері державного нагляду (контролю) за діяльністю засобів масової комунікації".

Відомство призначає на посади директорів, заступників директорів, головних редакторів державних засобів масової комунікації; розробляє пропозиції щодо обсягів матеріально-технічного і фінансового забезпечення державних ЗМІ.

Також воно вивчає перспективи і пріоритетні напрями розвитку телевізійної галузі, радіо, цифрових медіа (в тому числі в Інтернеті), регулює відносини між учасниками інформаційної галузі, контролює та забезпечує ефективне управління державними інформаційними проектами, готує пропозиції щодо законодавчого стимулювання діяльності зі створення та впровадження новітніх інформаційних технологій.

Моніторячи інформацію в засобах масової комунікації, відомство "формує доповідні прем’єр-міністру та президенту щодо інформаційних проектів".

Також МІП формує мережу спеціалізованих експертних рад та колегій, відповідальних за інформаційні проекти.

Крім того, міністерство "організовує розгляд звернень громадян з питань, пов'язаних із діяльністю МІП України, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери його управління, а також стосовно актів, які видаються МІП України".

Повний текст запропонованого положення про Міністерство інформполітики, прозване в народі "Міністерством правди", читайте тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...