Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Енергоатом" підписав розширений контракт з Westinghouse

Вівторок, 30 грудня 2014, 19:46

НАЕК "Енергоатом" підписав контракт про розширення поставок ядерного палива на атомні електростанції України до 2020 року з американської Westinghouse Electric Company.

Відповідну угоду компанії підписали у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення Westinghouse.

"У вівторок компанія Westinghouse Electric Company і ДП НАЕК "Енергоатом" домовилися про суттєве розширення поставок ядерного палива на атомні електростанції України до 2020 року", - йдеться в прес-релізі.

"Поглиблене співробітництво між компаніями допоможе диверсифікувати поставки ядерного палива на українські АЕС і забезпечить їх надійність і безпеку", - додали в Westinghouse.

За словами президент Westinghouse в регіонах Європи, Близького Сходу і Африки Іва Браше, компанія готова забезпечити Україну і весь світовий ринок реакторів типу радянського типу ВВЕР повним комплексом своїх продуктів і послуг.

У МЗС РФ вже встигли охрестити співпрацю української та американської компаній "широкомасштабним експериментом, який може спричини вкрай серйозну аварію".

Як відомо, раніше у вівторок прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував підписання договору між "Енергоатомом" і Westinghouse.

У середині грудня президент "Енергоатому" Юрій Недашковський повідомив, що в разі успішної експлуатації палива ТВС-WR на третьому блоці Південно-Української АЕС, буде прийнято рішення про розширення його дослідної експлуатації на 5-му енергоблоці Запорізької АЕС.

"Енергоатом" спільно почав реалізацію проекту кваліфікації ядерного палива Westinghouse ще в 2000 році.

Зараз паливні збірки Westinghouse експлуатується тільки на ПУАЕС, але також розглядається можливість його експлуатації на Запорізькій АЕС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...