Першим віце-спікером може стати Парубій, віце-спікером - Сироїд

Четвер, 4 грудня 2014, 09:19

Досягнуто попередньої домовленості про те, що першим віце-спікером буде представник "Народного фронту", екс-секретар РНБО Андрій Парубій.

Про це заявив депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв журналістам вранці у четвер.

Раніше депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Микола Томенко сказав агентству "Інтерфакс-Україна", що в четвер керівництво парламенту повністю сформують.

"Практично майже все погоджено. Зараз залишилося остаточно узгодити, кого "Народний фронт" висуває першим віце-спікером. "Самопоміч" визначилася, це – Оксана Сироїд (на посаду віце-спікера)", - зазначив Томенко перед початком пленарного засідання.

Він також не виключив, що опозиція отримає два комітети в парламенті.

"Швидше за все, буде створено ще один комітет міжнаціональних, міжконфесійних відносин і тимчасово переселених осіб… Якщо цей комітет створять, то він відходить до фракції "Опозиційний блок". Таким чином, в опозиції як мінімум два комітети", - сказав Томенко.

За його словами, швидше за все, "Опозиційному блоку" також віддадуть регламентний комітет (Михайло Папієв).

"По комітетах залишається дві дискусійні лінії – з бюджетним комітетом. Радикальна партія вважає, що це її сфера відповідальності, а "Блок Петра Порошенка" вважає, що це їхня сфера відповідальності", - сказав Томенко.

Він також повідомив, що триває дискусія щодо комітету з питань національної безпеки й оборони: "Народний фронт" пропонує Сергія Пашинського, "Самопоміч" - Семена Семенченка.

Пізніше Семенченко сказав журналістам, що під час переговорів "переміг квотний принцип і керівництво комітету відходить "Народному фронту".

"У зв'язку з тим, що в нас теж є програма розвитку армії, ми домовилися, що від "Самопомочі" я йду першим заступником керівника комітету Сергія Пашинського і ми створюємо спеціальну постійну контрольну комісію, яка буде займатися контролем над парламентським комітетом (із питань безпеки й оборони)", - сказав він.

Томенко також розповів, що розглядається можливість збереження комісії з контролю над приватизацією. Він припустив, що цю комісію віддадуть або опозиції, або позафракційним депутатам.

На думку депутата БПП, таким чином буде "збережено обличчя демократичного парламенту, збережено принцип пропорційності й поваги до тих, хто не увійшов у коаліцію".

Томенко підтвердив, що у фракції БПП буде комітет з питань аграрної політики й земельних відносин (на голову комітету запропоновано Тараса Кутового), комітет із питань будівництва, містобудування, ЖКГ і регіональної політики (Дмитро Андрієвский).

Комітет із питань екологічної політики, природокористування й ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи очолить Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News