Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Вінниці зібрався "майдан": кидали шашки та яйця, палили шини. Є поранені

Субота, 6 грудня 2014, 10:38

У Віннці 6 грудня перед початком сесії обласної ради, яку втретє збирає голова обласної ради Сергій Свитко, почався штурм приміщення облради. 

Як повідомляє Винница.info, рух трансорту по вулиці Соборній перекрито. Будівлю охороняє міліція та спецбатальйон "Вінниця", який нещодавно повернулись з зони АТО. 

"Активісти" викрикують "Міліція з бандитами!". Зробили опудало, на якому написали "Олійник" та спалили його. За словами представників правоохоронних органів такі дії активістів кваліфікуються, як "хуліганські дії". Кидають димові шашки", - зазначаэ видання.

Правоохоронці закликають до мирних дій та не порушувати громадський порядок.

"Коли слово дали командиру батальону, який приїхав у відпустку із зони АТО, "активісти" не давали йому сказати, викрикуючи "Не там стоїш!", "Давай покороче!" та інше. У хлопців спецбатальйону "Вінниця", які нещодавно повернулись з зони АТО по ротації, кидали яйцями", - йдеться у повідомленні.

Також відомо про поранення двох осіб - правоохоронця та активіста. Міліціонеру розбили голову гумовою дубинкою. Постраждалих забрала швидка.

Окрім того, за даними видання "Інформаційна Вінничина", активісти пікетували Вінницьку ОДА. Все тому, що їх не пустили на позачергове засідання облради.

"Окрім інших кадрових питань, стояло одне головне – припинення повноважень теперішнього голови обласної Ради Сергія Свитка. Аби не допустити цього, на засідання прийшли активісти. Проте в приміщення ОДА їх не пустили. Правоохоронці тісною шеренгою перегородили вінничанам вхід до будівлі", - зазначає видання.

За даними місцевого видання "Реал", міліція забарикадувалася у будівлі ОДА, молодь пішла на штурм  та виломала двері. 

Фото i-vin.info
Фото Винница.info
 
 

Як повідомив у своєму Facebook представник ВО Свобода Олександр Аронець,  у Вінниці "починається новий  Майдан проти свавілля місцевих князьків-регіоналів, які роблять все, щоб не відбулась люстрація".

За його словами, представники "Беркуту" б'ють людей, захищаючи чиновників. 

Пізніше Аронець повідомив: "Суть заворушень у Вінниці: колишні регіонали у облраді намагалиссь здійснити контрреволюцію та зняти голову облради Сергія Свитка, якого підтримали після революції майданівці.  Проте люди не допустили".

"Зараз активісти прорвались до обласної ради. Депутати повтікали", - написав він у Facebook.

Фото з Facebook Олександра Аронеця
 

Окрім того активісти закидали офіс колишнього голови облради Сергія Татусяка яйцями та вибили в ньому вікна, повідомляють "20 минут".

Офіс колишнього голови екс-регіонала Сергія Татусяка розташований навпроти облради. Його атакували ще до штурму приміщення "парламенту" Вінниччини.

Як зазначає видання, 100 правоохоронців, які були задіяні для недопущення порушення закону, зупинили розгром офісу ГО "Україна-Польща-Німеччина".

Прес-офіцер УМВС області Анна Олійник заявила, що усі події фіксуються, і у подальшому їх буде оцінено з правової сторони. Хуліганів затримують.

Як відомо, Вінниця та Вінницька область є вотчиною президента Петра Порошенка, де він має велику підтримку. Також на Вінничині перемогу на парламентських виборах-2014 здобув син Порошенка Олексій. 

Джерело відео - Інформаційна Вінниччина20minutvinnitsia 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування