Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За добу загинули 2 військових, 8 поранені. Бойовики стріляють активніше - РНБО

Неділя, 7 грудня 2014, 12:38

За минулу добу зафіксовано збільшення кількості обстрілів терористами позицій українських військ, загинули 2 українських військовослужбовці, 8 отримали поранення.

Про це повідомив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

"Противник почав більш активно використовувати системи залпового вогню "Град". Обстріли з "Градів" зафіксовано на всіх напрямах. Це свідчить про те, що терористи постійно отримують боєприпаси", - підкреслив Лисенко.

На Донецькому напрямку терористи завдали удару з "Градів", артилерії, зенітних установок та мінометів по позиціях наших військових поблизу м.Авдіївка, а також с. Опитне та Горлівка Ясинуватського району. Зокрема, в Авдіївці снаряди влучили у приміщення відділу міліції, два правоохоронці отримали поранення.

З артилерії та мінометів ворог обстріляв позиції сил АТО у с. Піски, у районі м. Мар’їнка, поблизу с. Максимівна і с. Новомихайлівка Мар’їнського району, а також поблизу с. Шуми у передмісті Дзержинська.

У районі Донецького аеропорту терористи вісім разів з артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї атакували позиції сил АТО. Наші військові тримають оборону. Усі напади відбито з допомогою підрозділів вогневої підтримки.

Фіксується певне загострення на Дебальцевському напрямку. 

З "Градів" терористи обстріляли позиції сил АТО поблизу м. Дебальцеве, у н.п. Калинівка, Рідкодуб, Ольховатка та Міус. Також з мінометів терористи обстріляли опорні пункти та блокпости сил АТО поблизу с. Нікішине, с. Малоорлівка, Чорнухине, м. Вуглегірськ та збоку шахти "Полтавська". Тут наша артилерія активно і влучно відпрацювала по вогневим точкам бойовиків.

Також тривають обстріли на Маріупольському напрямку: бойовики з  "Градів", протитанкових керованих ракет та мінометів тричі обстріляли опорний пункт у с. Миколаївка (Тельманівський район). З "Градів" терористи обстрілювали наші позиції поблизу н.п. Гнатове і Павлопіль Новоазовського району, а також поблизу с. Петровське Волноваського р-ну.

З мінометів ворог здійснював обстріли біля смт Мирне (Тельманівський район) та з артилерії – у с. Богданівка (Волноваський район). Підрозділи сил АТО активно обороняються та за необхідності здійснюють рейдові заходи для нейтралізації ДРГ противника. Ситуація у Маріуполі спокійна, усі служби працюють в штатному режимі.

В районі Бахмутівської траси терористи з мінометів, артилерії та гранатометів атакували позиції сил АТО біля с. Нижнє Попаснянського району, біля н.п. Кримське, Сокільники, Трьохізбенка, Муратове Новоайдарського району та поблизу смт Фрунзе Слов’яносербського району.

На Луганському напрямку терористи з "Градів" обстріляли позиції сил АТО біля смт Петрівка (Станично-Луганський район), з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї – у м. Щастя, з мінометів і стрілецької зброї обстріляли позиції біля Станиці Луганської та з артилерії – поблизу с. Макарове.

Окрім того активність терористів зафіксовано біля м. Попасна та м. Золоте, де бойовики обстріляли позиції сил АТО з мінометів.

Інфографіка - РНБО

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: