У діях скандального заступника Яреми порушень не знайшли

Понеділок, 8 грудня 2014, 16:18

СБУ не виявила порушень щодо заступника генерального прокурора України Анатолія Даниленка. Натомість Даниленко показав декларацію.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема. 

"Що стосується тієї ситуації, про яку писали ЗМІ, то за дорученням президента України Службою безпеки було проведено службове розслідування. Порушень чинного законодавства з боку заступника генерального прокурора Даниленка Анатолія Васильовича не було зафіксовано", - сказав він.

На уточнююче запитання, чи не засмутив його сюжет про заволодіння Даниленком 140 га землі, Ярема відповів: "Там мова йшла про його сина, якому 30 років. Мова йшла про те, що він оформив ці земельні ділянки. Це не земельні ділянки, там цілісний майновий комплекс, куди входять озера і на яких вирощується риба".

За його словами, відбулися три суди – в 2012, 2013 і 2014 році, які син Даниленка В'ячеслав виграв.

"Тобто його дії визнані абсолютно правомірними. А яким чином я повинен діяти? Що, звільняти людину за те, що його син діє правомірно? Логіці ніякій не підлягає ця ситуація. Проведено службове розслідування. Заступник генерального прокурора не причетний до тих подій…", - сказав глава ГПУ. 

Водночас, згідно із декларацією про доходи, оприлюдненою на сайті ГПУ, Даниленко у 2013 році отримав 105,5 тисяч гривень доходів. При цьому його сім’я отримала 950 тисяч.

Однак Даниленко не вказав, звідки йому надійшли ці доходи. Графу "заробітна плата" Даниленко залишив порожньою, а всі 105,5 тисяч грн він вписав у графу "Інші види доходів".

Члени його сім’ї – до таких відносяться дружина та син Даниленка – із майже мільйонного прибутку 35,5 тисяч гривень отримали як зарплату, найбільшу частку – 654 тисяч гривень сім’я заступника генпрокурора отримала від здачі в оренду майна, ще 258 тисяч вони отримали в якості дивідендів і процентів.

Також Даниленко задекларував 2 земельні ділянки площею - 1,4 га та 0,2 га, 2 житлові будинки - 279,6 кв м та 30,8 кв м, а також 3 квартири.

Натомість у сім'ї Даниленка 9 земельних ділянок: найбільша із них площею 4,9 га.

У самого Даниленка на банківських рахунках, згідно із декларацією, коштів немає, а членів його сім'ї - 1,957 млн грн та 13 млн грн внесків до статутного капіталу.

 
 
 
Фото із сайту ГПУ 
 Фото зі сторінки ГПУ

Раніше ЗМІ звинуватили родину заступника Яреми Анатолія Даниленка у привласненні 140 гектарів державних водойм поблизу сіл Мала та Велика Солтанівка Васильківського району на Київщині.

Під час підготовки сюжету про цю оборудку невідомий погрожував журналістці телепрограми "Наші Гроші" Аліні Стрижак.

Після оприлюднення цих даних Генпрокурор Віталій Ярема висловив упевненість, що його заступник невинен, оскільки статки можуть мати легальне походження через бізнес сина. 

Анатолій Даниленко, який завідує кадрами і тендерами Генпрокуратури, просив відсторонити його від роботи на час проведення перевірки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News