Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Сінгапуру: цілісність України неприпустимо порушувати

Вівторок, 9 грудня 2014, 07:31

Президент України Петро Порошенко у Сінгапурі зустрівся з президентом цієї країни Тоні Таном Кенг Йамом і прем’єр-міністром Лі Сієн Луном

Як повідомляє прес-служба президента, президент Сінгапуру заявив, що територіальна цілісність, суверенітет і непорушність кордонів є принципами, які неприпустимо порушувати.

Глава держави, що багато країн висловлюють підтримку Україні, оскільки це не лише питання української чи регіональної безпеки, але і світової.

Порошенко подякував за тверду позицію Сінгапуру в підтримці України.

Співрозмовники обговорили хід розслідування збиття літака "Малайзійських авіаліній".

Україна робить все можливо для сприяння міжнародного незалежного розслідування під керівництвом Нідерландів, запевнив президент.

"Ми повинні продемонструвати спільні зусилля, щоб не допустити повторення таких трагедій в майбутньому", - наголосив Порошенко.

Співрозмовники також обговорили співробітництво в науково-технічній сфері. Зокрема, Тоні Тан Кенг Йам наголосив на потенціалі України в цьому напрямі, оскільки країна має багато визначних науковців.

Також Сінгапур зацікавлений в розвитку співпраці з Україною в двосторонньому та багатосторонньому форматі.

Порошенко подякував за готовність Сінгапуру поділитись своїм досвідом. "Ми вражені результатами вашої антикорупційної політики, інвестиційного клімату, нових технологій, нових синергій. Це те, що нам також потрібно втілювати", - зазначив він. 

Прем’єр-міністр Сінгапуру також наголосив на підтримці територіальної цілісності України. Питання дотримання кордонів та міжнародного права є особливим і принциповим для невеликих держав, цитує його прес-служба.

Порошенко і Лі Сієн Лун також поговорили про співпрацю у військово-технічній та науковій сферах, необхідність поновлення переговорів щодо угоди про вільну торгівлю між Україною та Сінгапуром, а також міжнародної макрофінансової допомоги для України.

Президент України наголосив, що одним із пріоритетів української влади є боротьба з корупцією. Порошенко високо оцінив роботу Бюро корупційних розслідувань Сінгапуру і запропонував поділитися досвідом у боротьбі з корупцією.

Він додав, що найближчим часом запрацює Антикорупційне бюро в Україні, і важливо залучити успішний досвід Сінгапуру.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: