В "ДНР" підрахували жертв та збитки від війни на Донбасі

Неділя, 11 січня 2015, 10:51

З початку бойових дій на окупованій проросійськими бойовиками території Донбасу загинули більше 2000 осіб, серед яких 35 дітей віком до 18 років.

Про це заявила "уповноважений з прав людини" ДНР "Дар'я Морозова.

Разом з тим сума збитків, заподіяних бойовими діями інфраструктурі самопроголошеної "Донецької народної республіки", становить 1,3 млрд гривень.

"З початку бойових дій ми ведемо статистику по пошкодженим об'єктах інфраструктури. Загальний збиток за підсумками 2014 склав близько 1,3 млрд гривень, пошкоджено та зруйновано більше 7,2 тис об'єктів інфраструктури", - сказала Морозова.

За її даними, найбільших збитків зазнав Донецьк. У місті зруйновано більше чотирьох тисяч об'єктів. Збиток оцінюється в 818 млн гривень (близько 3 млрд рублів).

Також сильно постраждала Макіївка. Там пошкоджено близько тисячі об'єктів інфраструктури на суму 144 млн гривень (майже 512 млн рублів).

За словами Морозової, всього на території "ДНР" з початку року було зруйновано понад 7000 об'єктів інфраструктури, у тому числі чотири з половиною тисячі житлових будинків і понад сто шкіл.

 Дождь

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування