Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відмовиться видати Януковича, якщо отримає запит Києва - джерело

Понеділок, 12 січня 2015, 15:55

Росія, швидше за все, відмовиться видати екс-президента Віктора Януковича, якщо їй надійде відповідний запит від української влади.

Про це повідомило російському "Інтерфаксу" в понеділок джерело, знайоме з ситуацією.

"У разі надходження відповідного запиту офіційними каналами російська сторона розгляне його у відповідності з міжнародним і національним законодавством. Проте в екстрадиції, швидше за все, буде відмовлено", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, російська влада вбачає в кримінальному переслідуванні колишнього керівництва України "явний політичний підтекст".

"А згідно з міжнародним і російським законодавством особи, які переслідуються за політичними мотивами, не можуть бути видані іншим країнам для кримінального переслідування", - зазначило джерело.

Раніше в понеділок глава МВС України Арсен Аваков повідомив, що спеціальна комісія Інтерполу прийняла рішення про оголошення в міжнародний розшук Януковича, його сина Олександра, екс-прем'єра Миколи Азарова та інших колишніх високопоставлених посадових осіб.

На сайті Генерального секретаріату міжнародної поліцейської організації розміщено розшуковий циркуляр на Януковича з його фотографією. У документі наголошується, що екс-президент України звинувачується у привласненні, розтраті майна, зловживаннях, вчинених в особливо великих розмірах або організованою групою.

Раніше генпрокурор РФ Юрій Чайка повідомив, що генеральна прокуратура Росії не тримувала запитів від українських колег про видачу Януковича та інших політиків.

Аваков прокоментував заяву генпрокурора Росії про те, що Україна офіційно не запрошувала видачу Януковича та інших колишніх керівників України, назвавши її "брехнею на державному рівні".

Глава МВС України нагадав, що подавати запит про видачу можна лише після затримання підозрюваного, а Росія досі нікого з колишніх українських чиновників не затримала.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...