За тиждень Міноборони повернули 230 відремонтованих одиниць техніки

Вівторок, 13 січня 2015, 10:38

За минулий тиждень фахівці відновили 230 одиниць озброєння і військової техніки для потреб Збройних сил України.

Про це повідомила речник Міноборони Вікторія Кушнір, передає Інтерфакс-Україна.

"За минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади ЗСУ відновили 230 одиниць озброєння і військової техніки, а також 12 протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра", 6 протитанкових керованих ракетних комплексів" Фагот ", 14 танків Т-64, 6 бойових машин піхоти БМП-1 і 14 БМП-2, 4 БТР-70 і 1 БТР-80", - сказала вона на брифінгу в Києві.

Крім того, відновлено два броньованих розвідувально-дозорних автомобіля БРДМ-2 та одна броньовано ремонтно-евакуаційна машина.

Як зазначила Кушнір, також в зону АТО повернуто в дію 170 одиниць автомобільної техніки, зокрема 43 "Уралу", 46 ЗІЛ-131, 31 ГАЗ-66, 13 КрАЗів і 19 автомобілів КамАЗ. Всього, за словами спікера Міноборони, з початку проведення антитерористичної операції для Збройних сил України були відновлені та відремонтовані 18 тис. 823 одиниць озброєння і військової техніки.

Відремонтовано 67 літаків, 42 вертольоти, 24 безпілотних літальних апарати і 622 одиниць ракетно-артилерійського озброєння.

Також спікер Міноборони поінформувала, що за період з початку АТО модернізацію пройшли 4 штурмовики Су-25, 3 вертольоти Мі-8 і 2 Мі-24.

Що стосується забезпечення українських військовослужбовців лікарськими засобами, то за словами В.Кушнір, забезпеченість ними становить 85% від необхідних потреб, медичною технікою військові забезпечені на 90%, а індивідуальними засобами медичного захисту - на 100%.

Кушнір розповіла, що наразі триває робота з розконсервування та використання за призначенням близько сотні одиниць медичної та санітарної техніки.

За її словами, за минулий тиждень фахівці Військово-медичної та Санітарно-епідеміологічної служби Міністерства оборони перевірили 4 базових табори та 12 військових частин у місцях постійної дислокації Збройних сил України.

"Військові лікарі провели 138 санітарно-бактеріологічних та санітарно-гігієнічних досліджень санітарного стану об'єктів харчування ... Санітарно-гігієнічна ситуація у військових частинах оцінена фахівцями як благополучна", - наголосила Кушнір.

Крім того, вона поінформувала про отримання Збройними силами України міжнародної гуманітарної допомоги. Так, зокрема, за її словами, українські військові отримали 42 контейнери з зимовим обмундируванням від уряду Канади, ще 6 контейнерів з Канади прийдуть в Україну 26 січня. Загальна сума допомоги уряду Канади українським військовим становить близько $ 17 млн.

За її словами, також найближчим часом очікується прибуття чергової партії допомоги із зимовим обмундируванням з Австралії і Великобританії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...