Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат розповів, в разі якого сценарію Савченко припинить голодування

Вівторок, 13 січня 2015, 14:53

Народний депутат, делегат в ПАРЄ Надія Савченко через місяць після початку голодування дуже сильно втратила у вазі і почуває себе не дуже добре, але здаватися не збирається.

Про це у вівторок розповів "Укрінформу" адвокат українки Марк Фейгін.

"Виглядає вона (Савченко - ред.) не дуже. Мабуть, все-таки на великих термінах позначаються проміжки між глюкозою. Поки їй глюкозу роблять, вона трохи краще себе почуває. Це об'єктивно, цукор підвищується, відповідно вона бадьоріше себе почуває, з'являється рум'янець і так далі", - каже Фейгін.

"А зараз остання крапельниця була 10-го, а сьогодні у нас вже 13-і січня. І ось через цей проміжок (між крапельницями. – ред.) їй вже зовсім важче. При своєму енергійному характері сьогодні вона була помітно повільною. Ну а те, що вона зовсім схудла – це я можу засвідчити. Тобто, вона не зовсім така, який ви її пам'ятаєте два місяці тому, коли допускалися протокольні зйомки в судах", - сказав адвокат.

За його словами, Савченко у вівторок у черговий раз здала аналізи. Водночас лікарі їй відразу повідомили, що результати найімовірніше будуть "не дуже хорошими".

Водночас, як розповів захисник, незважаючи на наслідки голодування, психологічно Савченко непохитна. Вона спокійна, упевнена в собі і планує голодувати як мінімум до 26 січня, коли в Страсбурзі відкриється чергова сесія ПАРЄ.

"26 січня – це день відкриття сесії ПАРЄ в Страсбурзі. Саме тому вона хоче не припиняти своє голодування, а побачити, що відбуватиметься 26 січня. Тобто, якщо раптом трапиться так, що будуть якісь зміни в її долі, то вона може змінити свою позицію щодо голодування. Вона переконана, що голодуванням привертає увагу до своєї проблеми на міжнародно-правовому і політичному рівні для того, щоб її дійсно відпустили, давши можливість вирішити цю проблему", - зазначив адвокат.

Як пояснив Фейгін, у слідства відповідно до КПК РФ є право змінити запобіжний Савченко захід і відправити її під домашній арешт або за рішенням суду відпустити під заставу. Як стверджує адвокат, в разі такого сценарію, очевидно, що Савченко припинить голодування.

"Тут діапазон процесуальних можливостей, я вас запевняю, у російського слідства гігантський. Вони можуть діяти абсолютно різноманітним чином, щоб якось відреагувати на все, що відбувається навколо справи Савченко", - підкреслив він, додавши, що ухвалення якого-небудь рішення у справі Савченко залежить безпосередньо від президента Росії Володимира Путіна.

Раніше в понеділок, 12 січня, захист Савченко подав клопотання в Слідчий комітет РФ, щоб її як делегата від України в ПАРЄ відпустили на майбутню сесію Парламентської асамблеї до Страсбурга.

Савченко голодує з 13 грудня. 22 грудня Мосміськсуд відхилив клопотання захисту про негайне звільнення Савченко і продовжив її арешт до 13 лютого 2015 року. Льотчиця підкреслила, що припинить голодування лише в разі звільнення її із слідчого ізолятора в Москві. За час голодування українська військовополонена втратила понад 12 кілограмів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...