Статус учасника АТО хочуть близько 200 людей, які не є військовими

Вівторок, 13 січня 2015, 17:30

На сьогоднішній день статус учасника антитерористичної операції в Україні отримали понад 3,5 тис осіб, близько 200 осіб, які не належать до суб'єктів АТО, подали заяви на його отримання.

Про це повідомила директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми спілкуємося з міжвідомчою комісією. Зараз статус учасника АТО вже надано понад 3,5 тисячі осіб", - розповіла вона.

За її словами, близько 200 осіб, які не належать до суб'єктів АТО, подали заявку на отримання статусу учасника АТО, серед них є і "дві людини від Мінрегіонбуду".

Як пізніше пояснила вона у своєму Facebook, "це означає що ці люди не відносяться до військових (таких суб’єктів АТО, як Нацгвардії, інших військових формувань)".

"Це означає, що ці люди були залучені для виконання функцій на території АТО, наприклад якщо це військовий прокурор він міг бути залучений щоб в зоні АТО допитати військовополоненого чи на інші завдання", - пояснила Козаченко.

"Високопосадовці Мінрегіонбуду отримали статус, з них рівень заступника міністра Мінрегіонбуду – Ісаєнко Дмитро. Про що я доповіла міністру (юстиції). Рівень міністрів і замміністрів цивільних органів насправді не є необхідністю залучення до завдань АТО. Отримання такими людьми статусу учасника бойових дій говорить більше про бажання отримання такого статусу як можливої індульгенції по люстрації чи отримання пільг", - додала вона.

Козаченко вважає, що випадками підробки документів про участь в АТО мають займатися відповідні органи.

Як відомо, у вівторок депутати змусили заступник міністра регіонального розвитку Дмитра Ісаєнка відмовитися від статусу учасника АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...