Російський пропканал показав "липову" постраждалу під Волновахою, щоб відбілити бойовиків

Четвер, 15 січня 2015, 11:27

Російський канал "Росія 1" показав липову "постраждалу" при обстрілі автобуса під Волновахою з метою спростування провини бойовиків у загибелі 12 мирних громадян. 

Про це повідомляє Остров.

На відео жінка з перев'язаною рукою й головою розповідає російському телеканалу про те, що поранення одержала в автобусі під Волновахою.

Вона стверджує, що не чула обстрілів, а тільки хлопок, що нібито говорить про вибух міни, а не про роботу "Градыв". 

Крім того, канал наводить слова представника бойовиків, який стверджує, що автобус постраждав від вибуху міни. При цьому територія, на якій вибухнув автобус, підконтрольна силам АТО, а тому жоден представник бойовиків не міг оглянути місце події.

Відеосюжет вийшов 14 січня, тобто наступного дня після обстрілу автобуса. 

Ім'я "свідка" - Сніжана Карпека. Жінки з такими іменем та по батькові немає у списках загиблих і постраждалих під час обстрілу блокпосту під Волновахою.


Крім того, "постраждала при обстрілі автобуса" дає коментарі у квартирі, тоді як реальні потерпілі перебувають у лікарні. 

13 січня року близько 14.30 під час артобстрілу на блокпосту №5, розташованому біля Волновахи на автодорозі "Слов'янськ-Донецьк-Маріуполь", загинули 13 людей, що перебували в автобусі повідомленням с. Златоустовка - м. Донецьк.

Ще 18 жителів Донецької області були поранені.

У середу було оприлюднено відео, на якому видно обстріл блокпоста із Градів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...