"Київводоканал" розповів, хто винен в отруєнні людей водою. Компенсацій не буде

Субота, 17 січня 2015, 15:36

"Київводоканал" заявляє, що причиною отруєння жителів Бортничів водопровідною водою стала несанкціонована врізка до недобудованого гідровузла.

Про це повідомляє сайт водоканалу.

Як пояснила у коментарі "Українській правді. Київ" радник голови правління з інформаційної політики Вікторія  Яковлєва, у Бортничах поруч з водогоном будують гідровузол, і будують його з порушеннями.

"Там є порушення генплану. За генпланом там збудована дощова каналізація, вона не погоджена з нами, більше того, ця дощову каналізацію забудовник незаконно поєднав врізкою з каналізацією. Ми зараз чекаємо на закінчення розслідування. Бо ця врізка не була ні з ким погоджена – ні з водоканалом, ні з Головархітектури", - сказала Яковлєва.

Вона наголосила, що "Київводоканал" зацікавлений у проведенні всебічного розслідування ситуації, що склалася із забрудненням води у Бортничах.

"Товариство буде всіляко сприяти проведенню слідства, оскільки встановлення причин та винних дозволить "Київводоканалу" подати цивільний позов про захист ділової репутації, відшкодування моральної шкоди та матеріальних збитків, які понесло товариство у зв’язку з ліквідацією наслідків забруднення води у Бортничах", - йдеться в повідомленні водоканалу.

При цьому у "Київводоканалі" наголосили, що станом на 13:15 17 січня товариство не отримувало офіційного повідомлення від Генпрокуратури про порушення кримінального провадження за фактом отруєння людей питною водою.

Яковлєва також додала, що "Київводоканал" не має наміру компенсувати збитки мешканцям, які потруїлися водою

"Київводоканал" ніколи такого не казав і не обіцяв нікому нічого компенсувати. Ми не визнавали своєї вини, бо то вина забудовника, який здійснив незаконну врізку. Про компенсацію говорив головний санлікар Олег Рубан, але "Київводоканал" ніяких компенсацій не обіцяв", - наголосила Яковлєва.

Як відомо, станом на 14 січня серед мешканців Бортничів зафіквовано 97 випадків захворювання гострою кишковою інфекцією через неякісну воду.

Про перші отруєння стало відомо 11 грудня. Тоді, за даними КМДА, у Києві 45 людей було госпіталізовано з підозрою на гостру кишкову інфекцію після вживання води з водогону.

За словами головного санітарного лікаря Києва Олега Рубана, у водопровід могли потрапити каналізаційні стоки.

ПАТ "Київводоканал" заявив, що упродовж останніх днів аварій на каналізаційних мережах у Бортничах не було і закликав ЗМІ утриматися від ствердження, що збудник інфекції був саме у водопровідній воді.

Однак увечері 12 січня КМДА повідомила, що вода з водогону у Бортничах таки була заражена збудником кишкової інфекції.

Причиною масового захворювання жителів стали нечистоти з туалетів, що потрапили до водогону, пояснив Рубан.  Згодом Рубан запевнив, що ПАТ "Київводоканал" погодився компенсувати матеріальні збитки мешканцям Бортничів, які потрапили до лікарні через неякісну водопровідну воду.

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування