Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ розраховує на зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" в середу

Вівторок, 20 січня 2015, 14:48

Міністерство закордонних справ України готове до чергової зустрічі глав МЗС у "нормандському форматі" у Берліні, і сподівається, що вона відбудеться 21 січня.

Про це розповів на брифінгу у вівторок глава МЗС Павло Клімкін

"Попередньо ми планували продовження цієї розмови завтра в Берліні.. ми готуємось до цього", - зазначив він.

За словами Клімкіна, українська сторона наполягає на реалізації всього пакету "мінських домовленостей":

"Логіка мирного плану президента (Порошенка) і логіка мінських домовленостей це, вибачте за порівняння, не меню в ресторані, з якого можна висмикувати пункти і потім навіть їх не виконувати".

За словами глави МЗС, пріоритети для України лишаються тим самими:

"Досягнення конкретного прогресу по лінії дотику, відведення важкої артилерії, по доступу гуманітарної допомоги тим, хто конче цього потребує саме зараз, реальний прогрес у звільненні заручників".

"Ключовий навіть критичний момент - це відновлення контролю над українсько-російським кордоном і російська сторона минулого разу не була готова обговорювати цей пункт ну і звичайно подальша логіка врегулювання. Тільки на цих умовах ми можемо досягти результату", - наголосив Клімкін.

Глава МЗС наголосив на необхідності повернення до лінії розмежування станом на 19 вересня:

"Користуючись тим, що наші війська дотримувались ключових положень припинення вогню, терористи захопили дуже суттєву територію, більше ніж 500 квадратних кілометрів", - наголосив Клімкін.

"Ми маємо зрозуміти, як ми погодимо детальний план повернення до лінії дотику. Але ця лінія – це лінія, зафіксована 19 вересня", - додав він.

За словами Клімкіна, потрібен план імплементації.

"На експертному рівні ми завжди намагались прописати логіку "мінських домовленостей". Але лінія дотику уже прописана, це і є 19 вересня. В лінії 19 вересня ніякого аеропорту (Донецького -ред.) немає. Той, хто починає говорити про перегляд першої умови мінських домовленостей фактично ставить під загрозу всю їхню логіку", - додав він.

Він нагадав, що попередня зустріч за участю глав МЗС України, Німеччини, Франції та Росії відбулася 12 січня.

Як відомо, раніше МЗС Росії заявив, що згідно з "мінськими домовленостями" сили АТО мають віддати Донецький аеропорт бойовикам.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: