У Донецьку загинули мирні люди через обстріл транспортної розв'язки

Четвер, 22 січня 2015, 09:22

За різними даними від 9 до 15 людей загинули в Донецьку в результаті обстрілу транспортної розв'язки.

Як повідомляють "Українські новини", загинули 13 мешканців.

За попередньою інформацією, обстріл вели о 9 ранку з так званого "кочівного" міномета, установленого в мікроавтобусі.

Епіцентром обстрілу була трамвайна зупинка "Завод Боссе" в Ленінському районі. Саме там загинуло найбільше людей.

Крім того, загинули люди у тролейбусі, який проїжджав повз, і ті, хто перебував на протилежній від зупинки стороні вулиці.

Очевидці говорять про велику кількість поранених, але їх число поки невідоме.

Співрозмовник ВВС Україна із місця обстрілу у Донецьку підтвердив факт загибелі людей після потрапляння снаряду у дах магазину поруч із автобусною зупинкою, що поруч із заводом "Гормаш".

Водночас очевидець не зміг назвати точну кількість загиблих та сказати, з якого боку прилетів снаряд, зазначає ресурс.

Сайт Донецької міськадміністрації повідомляє, що при обстрілі "у районі Боссе ушкоджено трамвай №3, поранено жінку-водія", а внаслідок "прямого влучення" в 17 тролейбус "загинуло 7 людей", також від обстрілу автобуса №37 є загиблі й поранені.

"За минулу добу поранення отримали 20 мирних громадян, 15 людей загинули", - говориться в повідомленні ресурсу з підконтрольної бойовикам території.

Російський "Інтерфакс" із посиланням на "Міноборони ДНР" повідомляє про загибель 9 людей у результаті вибуху біля зупинки громадського транспорту в Донецьку.

Журналіст "Радіо Свобода" Олексій Мацука теж написав у Facebook: "9 людей загинули від обстрілу тролейбуса в Донецьку в районі "Боссе". Це 15 км від найближчої локації української армії. Тролейбус обстріляно з безпосередньої близькості".

Мешканці Донецька загинули через обстріли транспортної розв'язки. Фото з блогу Мацуки

"Як мінімум 13 людей загинули, більше 20-х поранено в результаті обстрілу обстановки в Ленінському районі Донецька", - повідомляє "Донецкое агентство новостей" із посиланням на медичні служби Донецька.

Сепаратисти й російські ЗМІ звинувачують у загибелі людей українських військових.

Міністерство оборони України заявляє, що бойовики обстріляли 22 січня тролейбус у Донецьку. "Обстріл пасажирського транспорту вівся з боку, де немає бойових зіткнень. Місце, де був обстріляний тролейбус, знаходиться на відстані більше 15 кілометрів, де знаходяться сили АТО", - наголошує відомство.

Один із лідерів бойовиків-сепаратистів Денис Пушилін заявив російським журналістам, що ці події ускладнять реалізацію досягнутих 21 січня в Берліні (Німеччина) домовленостей міністрів закордонних справ "нормандської четвірки".

Як відомо, 13 січня під Волновахою в Донецькій області загинули 12 людей і 16 було поранено через влучення снаряда в пасажирський автобус.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування