Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Антонов" може зробити для Міноборони ще два літаки Ан-70

Четвер, 22 січня 2015, 15:10

Держпідприємство "Антонов" за необхідного рівня фінансування з боку Міністерства оборони України може зібрати ще два літаки Ан-70.

Про це сказав генеральний конструктор ГП "Антонов" Дмитро Ківа на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Ми могли б побудувати два бойових літаки, в основному, силами свого виробництва, при проведенні певних робіт з модернізації", - повідомив він.

За словами Ківи, головною проблемою для завершення виробництва Ан-70 є недофінансування підготовки до виробництва.

"Кошти на літаки були виділені, а коштів на підготовку до виробництва, які планувалося виділяти, ми одержали лише 5,6%. Тобто частина коштів, які були передбачені на виробництво літаків, ми були вимушені використовувати на підготовку до виробництва", - сказав генеральний конструктор підприємства "Антонов".

Раніше ДП "Антонов" передало Міноборони України для подальшого використання військово-транспортний літак Ан-70.

Ан-70 - середньомагістральний вантажний (оперативно-тактичний, військово-транспортний) літак, призначений для перевезення народногосподарських вантажів, забезпечення гуманітарних акцій у зонах надзвичайних ситуацій і доставки збройних сил, ц т.ч. на непідготовлені короткі ґрунтові майданчики завдовжки 600- 800 м.

ДП "Антонов" – великий і єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування