Органи влади та силовики України масово користуються поштовими скриньками РФ

Понеділок, 26 січня 2015, 12:16

Вищі українські органи влади та силові відомства масово використовують російські поштові сервери, такі як mail.ru, yandex.ru та інші.

Так, у п'ятницю 23 січня на сайті СБУ з'явилося повідомлення про тимчасовий порядок в'їзду та виїзду з зони АТО, де було вказано в якості контакту дві поштові адреси на mail.ru – starobelskvodch@mail.ru, marmu@mail.ru, а також два на українській версії російського "Яндекса" – dub0207@yandex.ua та shtab-vnovosilka@yandex.ua.

Після того, як на це звернули увагу в соцмережах, поштові адреси були замінені, радник глави СБУ Маркіян Лубківський приніс вибачення, але оригінальні сторінки залишилися в інтернет-кеші.

Клікніть для збільшення

Втім слід визнати, що сайт СБУ – один з небагатьох, де російські поштові адреси майже не використовуються. Крім описаного вище випадку, поштова адреса mail.ru вказана лиш к контакт оздоровчого центру СБУ "Парус" в Криму.

У той же час на сайті Міністерства внутрішніх справ і його структурних підрозділів російські поштові сервери є однозначно улюбленими – їх там буквально десятки.

Так, для вступу в київський батальйон міліцейського спецназу "Миротворець" бажаючим пропонують звертатися за адресою peacekeeper_ukr@mail.ru, аналогічний батальйон "Тернопіль" запрошує добровольців писати на vppukz@mail.ru, а начальник кримінальної міліції УМВС України на Придніпровській залізниці Олег Аржевічев користується скринькою з показовою адресою kriminal_milicia_umvspz@mail.ru.

У свою чергу Міноборони, наприклад, приймало зауваження до проекту наказу про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності у випадках відчуження військового майна за адресою ocinka-mou@mail.ru, а пан Віталій Якімчук, який працює в департаменті соціальної та гуманітарної політики цього відомства, користується скринькою yakimchuk1111@mail.ru.

 

На сайті Міністерства закордонних справ адреса @mail.ru знаходиться ледь не дві тисячі разів, переважно це – поштові скриньки посольств та представництв України за кордоном. Наприклад, Український культурний центр в Каталонії використовує скриньку cecurc@mail.ru.

На сайті Кабміну та поєднаних з ним серверах 707 разів зустрічається адреса @mail.ru, 218 разів – @yandex.ru, і 412 разів – @rambler.ru. Частина цих адрес, які знаходить пошук Google, можуть бути більше неактуальними або дублюватися, але, тим не меньше, вони все рівно використовуються масово і досі.

Загалом більшість центральних органів державної влади України та майже всі регіональні продовжують активно користуватися російськими поштовими скриньками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування