Росіяни в ПАРЄ підтримали звільнення Савченко, йде торгівля

Понеділок, 26 січня 2015, 15:50

Під час засідання профільного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи російська делегація офіційно заявила, що підтримує рішення щодо звільнення Надії Савченко, незаконно захопленої на території України.

Про це "Європейській правді" повідомили представники ПАРЄ, що брали участь у засіданні.

Це означає, що російська делегація відмовляється від позиції, якої дотримувалася ще в понеділок в обід, і готується поступитися перед вимогами ПАРЄ.

На комітеті з питань міграції та біженців розглядали проект резолюції щодо гуманітарної ситуації в Україні. Під час засідання комітету на голосування поставили поправку доповідача Джима Шерідана про необхідність невідкладного звільнення Надії Савченко, яка була "незаконно затримана на території України".  

"Від російської делегації встав сенатор Ігор Морозов і сказав, що російська делегація повністю підтримує таку норму, проголосувавши за неї. Це – докорінна зміна позиції РФ порівняно з тією, що була ще кілька годин тому", - пояснив співрозмовник "Європейської правди", що був присутній на засіданні.

Джерела "Європейської правди" в російській делегації підтверджують зміну позиції.

Детальний опис даної домовленості та небезпек, які можуть бути з нею пов’язані, читайте в статті на "Європейській правді" в понеділок ввечері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News