Радбез ООН - за проведення переговорів щодо України в "женевському форматі"

Понеділок, 26 січня 2015, 20:42

Рада безпеки ООН виступає за проведення переговорів з врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях у женевському форматі за участю ЄС, США, Росії й України.

Про це під час засідання Ради безпеки ООН сказав заступник генерального секретаря ООН Джеффрі Фельдман.

"Я знову підтверджую наш заклик до скликання женевського формату (за участі США, ЄС, України й Росії) якомога швидше", - сказав він.

Фельдман зазначив, що всі сторони мають негайно припинити ведення бойових дій на Донбасі, а також дотримуватись домовленостей, досягнутих в Мінську (Білорусь) у вересні 2014 року.

Він також повідомив, що необхідно якнайшвидше провести зустріч тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі разом з лідерами самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, він закликав бойовиків дотримуватись норм міжнародного права, а також Росію - вплинути на представників "ДНР" і "ЛНР" для мирного врегулювання конфлікту.

Також заступник генсекретаря закликав уряд України сприяти безперешкодній поставці гуманітарної допомоги на Донбас, зокрема не обкладати податком гуманітарні акції, що проводяться на Сході.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування