У середу буде поставлена фінальна крапка в ув'язненні Савченко – адвокат

Вівторок, 27 січня 2015, 17:01

Захист української льотчиці Надії Савченко розраховує, що ПАРЄ найближчим часом досягне звільнення її з-під варти.

Про це на прес-конференції у Страсбурзі заявив адвокат Савченко Марк Фейгін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Завтра ми розраховуємо на те, що буде поставлена фінальна крапка в долі Надії Савченко та її семимісячному ув'язненні в Росії", – сказав він.

На думку Фейгіна, ПАРЄ повинна поставити питання про те, що Савченко як делегат ПАРЄ, яка користується дипломатичним імунітетом, відповідно до статуту Ради Європи і генеральними угодами про привілеї та імунітети Ради Європи, повинна бути негайно звільнена з-під варти.

"Процедура виглядає наступним чином: від імені ПАРЄ голова Анн Брассер письмово звертається до (міністра закордонних справ Росії Сергія) Лаврова в МЗС з тим, щоб звільнити делегата Савченко на підставі вищезазначених документів. МЗС відповідно до КПК РФ звертається до Слідчого комітету Росії та його голові (Олександру) Бастрикіну, щоб своєю постановою на підставі КПК слідчий, що веде справу, видав постанову про зміну запобіжного заходу для Савченко", – пояснив він.

За словами Фейгіна, це може зайняти 24 години.

"Захист Савченко в змозі підготувати весь пакет документів та передати їх пані Брассер для того, щоб ця процедура почалася", – заявив адвокат.

Фейгін заявив про незгоду із заявами росіян про те, що дипломатичний імунітет Савченко не дозволяє звільнити її з-під варти, оскільки злочини, які їй інкримінуються, були здійснені задовго до того, як вона стала депутатом Верховної Ради і делегатом ПАРЄ.

Він підкреслив, що Савченко не засуджена, і на неї поширюється презумпція невинуватості.

Крім того, на своїй сторінці в Твіттері Фейгін написав, що не вимагає припинення кримінальної справи проти Савченко, а лише зміни їй запобіжного заходу, щоб вона могла взяти участь у сесії ПАРЄ.

Як відомо, раніше спікер російської Держдуми Сергій Наришкін заявив, що Савченко до суду не відпустять.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...