Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Муженко: Боїв з підрозділами регулярних військ РФ ми не ведемо

Четвер, 29 січня 2015, 15:44

Українські Збройні сили не б'ються з регулярними частинами Збройних сил Росії.

Про це заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, Україна має факти участі окремих російських військових у складі незаконних збройних формувань.

"На сьогодні у нас є факти участі російських військовослужбовців, громадян РФ у складі НВФ в бойових діях. Бойових дій з підрозділами регулярних військ російської армії ми не ведемо", - сказав Муженко в ході зустрічі з військовими аташе іноземних держав, акредитованих в Україні, в четвер у Києві.

Разом з тим, Муженко заявив, що українські військові мають "достатньо сил і засобів для того, щоб завдати остаточного, навіть на поразку, удар по НВФ".

Як відомо, 19 січня Рада національної безпеки і оборони заявила про перетин двох батальйонно-тактичних груп (близько 900-1000 солдатів і офіцерів) Збройних сил Росії кордону з Україною.

20 січня штаб антитерористичної операції заявив про підхід трьох батальйонно-тактичних груп і артилерійського дивізіону російських військових до українського кордону.

Також 20 січня про входження російських військ в Україну підтвердив прем'єр Арсеній Яценюк з посиланням на дані розвідки.

Крім того, речник МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що МЗС України надав Росії факти порушення регулярними підрозділами російської армії спільно з незаконними збройними формуваннями мінських домовленостей і режиму припинення вогню на Донбасі.

27 січня СБУ надала відео, на якому корректировщик, затриманий громадянин України на прізвище Кірсанов повідомив під час допиту, що Маріуполь обстріляла російська артилерійська батарея.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування