Мінфін: Зарплату нардепам таки скоротять, пільги - скасують

Субота, 3 січня 2015, 16:41

Зарплату державним службовцям у 2015 році скоротять, зокрема, це стосується нардепів.

Про це у ході брифінгу заявив заступник міністра фінансів Денис Фудашкін. 

Заступник глави Мінфіну наголосив, що зарплата нардепів також скорочується.

"Максимальна зарплата народних депутатів також не може перевищувати семи мінімальних зарплат... У законодавчих змінах також передбачено скасування ряду пільг для нардепів", - пояснив заступник міністра.

"Не відповідає дійсності інформація стосовно того, що у змінах до законодавства не передбачено обмеження зарплати держслужбовцям. У законі номер 76 у прикінцевих положеннях пункту 10 чітко передбачено встановлення обмежень зарплати держслужбовців у розмірі 7 мінімальних зарплат, а у випадку скорочення чисельності без відповідної зміни фонду оплати праці - до 10 мінімальних зарплат", - нагадав він.

Фудашкін також зазначив, що таке обмеження не стосується військовослужбовців та має виключення відносно обмеження зарплати державному сектору економіки для стратегічних підприємств.

Як відомо, у ніч на 29 грудня Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2015 рік. За відповідне рішення проголосувало 233 депутати.

Парламентарі голосували за проект бюджету без основних показників і внесених змін. Частина депутатів заявили, що не бажають голосувати за документ, який не бачили, та звинуватили уряд у шантажуванні.

31 грудня 2014 року президент Петро Порошенко підписав закон про держбюджет на 2015 рік.

У Верховній Раді, коментуючи інформацію про відсутність норми у законі про Держбюджет, що передбачала нарахування зарплати народним депутатам і членам Кабінету міністрів в розмірі посадового окладу, заявили: відсутність у законі "Про Державний бюджет України на 2015 рік" норм про обмеження заробітних плат високопосадовців відповідає вимогам чинного законодавства.

Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News