Німеччина не буде втримувати Грецію у Єврозоні - ЗМІ

Субота, 3 січня 2015, 21:56

Федеральний уряд Німеччини змінив свою позицію щодо виходу Греції з Єврозони.

Як зазначає Der Spiegel з посиланням на джерела в урядових колах, канцлер ФРН Анґела Меркель та міністр фінансів Вольфґанґ Шойбле вважають, що валютному союзу вдасться впоратися з виходом з його складу постраждалої від кризи країни.

"Підставою для такого висновку став прогрес, якого Єврозона досягла з часів піку кризи в 2012 році. Сюди варто віднести, зокрема, створення "Європейського стабілізаційного механізму", який дозволяє державам в разі надзвичайної ситуації розраховувати на допомогу в розмірі до 500 мільярдів євро", - зазначає видання.

Разом з тим поки неясно, як країна-член може вийти з Єврозони, але при цьому залишитися в Європейському Союзі, зазначає Der Spiegel.

Федеральний уряд вважає, що вихід Греції з Єврозони може виявитись майже неминучим, якщо країна після парламентських виборів 25 січня відмовиться від заходів жорсткої економії.

Коаліція радикальних лівих Алексіса Ципраса має шанси перемогти на виборах партію консервативного прем'єр-міністра Антоніса Самараса. Ципрас хоче припинити політику економії і домогтися списання боргів.

У  відомстві канцлерки та в міністерстві фінансів не хотіли прокоментувати дану інформацію 3 січня. 

Німецька хвиля

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування