Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Силовикам доручили активніше звільняти військових з полону терористів

Неділя, 4 січня 2015, 09:48

Президент доручив активізувати зусилля зі звільнення українських військових, які знаходяться у полоні терористів.

Про це заявив президент Петро Порошенко у ході робочої наради з керівниками силових відомств за участі секретаря РНБО України.

"Завдяки розвідці та СБУ ми володіємо інформацію про місцезнаходження та кількість наших військових, які зараз перебувають під арештом незаконних збройних формувань. Ми маємо зробити все для їх скорішого визволення", - заявив Порошенко.

Як відомо, 14 грудня Порошенко наголосив на необхідності активізувати роботу зі звільнення заручників, які перебувають у полоні бойовиків та на території Росії.

"Вимагаю чіткої, скоординованої роботи між СБУ та МЗС щодо прискорення повернення наших додому. Завдання ставиться таке, що до Різдва всі, хто є у списках, а їх сьогодні більше 600, мають повернутися додому", - заявив Порошенко, звертаючись до глави СБУ.

26 грудня під час обміну полоненими бойовики звільнили 146 заручників, ще 8 звільнили наступного дня. 

Разом з тим у полоні в Росії викраденими та ув'язненими лишаються Надія Савченко,  Олег Сенцов, О.Чірній, О.Кольченко та Г.Афанасьєв. 

ФСБ Росії заявила, що затримала в Криму "членів диверсійної групи "Правого сектора". Російські силовики стверджують, що затримані готували теракти в Сімферополі, Ялті та Севастополі. Серед затриманих - режисер Олег Сенцов, Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв, а також Олександр Кольченко.  Затримані заперечують звинувачення.

25 грудня Лефортовський суд продовжив термін утримання під вартою українських активістів Олександра Кольченка та Олексія Чирнія до квітня 2015 року.

Того ж дня суд визнав винним і засудив до семи років в'язниці громадянина України Геннадія Афанасьєва за нібито підготовку терактів у Криму.

26 грудня Лефортовський суд Москви продовжив до 11 квітня 2015 термін утримання під вартою українського режисера Олега Сенцова.

МЗС України заявив, що усі вони - політичні заручники агресивної політики Росії проти України.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування