Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові суд скасував рішення про демотаж дошки "пособнику фашистов"

Неділя, 4 січня 2015, 21:18

Харківський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Харківської міськради і розпорядження мера Геннадія Кернеса про демонтаж меморіальної дошки українському філологу Юрію Шевельову.

"Колегія суддів скасувала рішення Харківської міськради і розпорядження міського голови Геннадія Кернеса від 25 вересня 2013 року про демонтаж меморіальної дошки Юрієві Шевельову", - повідомили у суді.

Як відомо, у вересні на сесії Харківської міськради депутати ухвалили ліквідувати меморіальну дошку Шевельову, звинувативши його у співпраці з німцями в окупованому Харкові.

Тоді ж вандали розбили дошку, встановлену за ініціативою ряду громадських організацій, починаючи з фонду Гната Хоткевича, на будинку по вулиці Сумській, 17, де свого часу жив Шевельов - мовознавець - славіст, історик літератури та громадський діяч.

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін обізвав Юрія Шевельова "пособником" фашистів".

Коментуючи той факт , що в Харкові, незважаючи на перешкоди, відкрили дошку Шевельову, він написав: "Мерзотники фашистські своєму фашистському мерзотникові дошку прибили. Похапцем і в темряві, як і личить зрадникові".

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування