Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко сказав, що вчинок Яреми заслуговує на повагу

Вівторок, 10 лютого 2015, 13:58

Президент Петро Порошенко вважає, що звільнення Віталія Яреми з посади генерального прокурора свідчить про новий рівень політичної культури в Україні.

Написання Яремою заяви про відставку він назвав у Верховній Раді вчинком "із явною ознакою формування нової політичної культури в країні", бо ніколи таким чином "не був налагоджений діалог між парламентом, президентом і генеральним прокурором".

"Цей вчинок заслуговує на повагу. Ініціатива Віталія Григоровича і моє рішення стали, серед іншого, і наслідком широкої політичної дискусії – і в суспільстві, і в цьому залі – про роботу Генеральної прокуратури. Очевидним є невдоволення людей. Часом воно раціональне, часом побудоване на оголеному нерві, на емоції", - сказав Порошенко.

"Незагоєна рана Майдану болить усім, і мені теж… Я можу долучитися до побажань і критики людей: ті, хто скоїв злочини на Майдані, ті, хто задіяний у корупційних оборудках, мають бути негайно притягнені до відповідальності. І це завдання до всіх правоохоронних органів – до Генеральної прокуратури, до МВС, до СБУ, до, я сподіваюся, найближчим часом створеного, Антикорупційного бюро", - заявив президент.

За його словами, "вони мають працювати, як єдиний організм, і реагувати на думки людей – бо це теж ознака демократії і реальних змін, ознака нашої сили".

"Кожен злочин має бути покараний", - наголосив Порошенко.

Президент сказав, що при аналізі роботи Генпрокуратури враховує як "суб’єктивні прорахунки", так і об’єктивні обставини.

"Знаю, що доброго зробила команда Генеральної прокуратури, і де недопрацювала… Я чесно бачу, коли халтурили прокурори…, а коли ефективна робота прокуратури розбивається об скелю недореформованої або нереформованої судової системи", - заявив він.

"Тому, користуючись нагодою, я закликаю вас не зволікати і, як ми і домовлялися, цього тижня проголосувати в другому читанні перший закон судової реформи", - зазначив президент.

Порошенко також додав, що Ярема під час роботи, "як міг, сприяв ініціативі президента ухвалити нарешті закон про прокуратуру".

Як відомо, Верховна Рада 10 лютого дала згоду на звільнення генпрокурора Віталія Яреми і підтримала призначенння замість нього Віктора Шокіна. За наявною інформацією, Ярема сам написав заяву про відставку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування