Єдиний соцвнесок: Кабмін хоче переглянути, як спонукати до виведення зарплат із тіні

Середа, 11 лютого 2015, 13:29

Кабінет міністрів готовий переглянути формулу зменшення єдиного соціального внеску для підприємців, які легалізують зарплати своїх співробітників.

Про це розповів на розширеному засіданні уряду прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що законопроект про зменшення єдиного соцвнеску уряд подав до Верховної Ради на прохання парламентської коаліції, яка запропонувала "формулу, що мала стимулювати до легалізації зарплат".

"На превеликий жаль, як з’ясувалося, наші партнери по парламенту запропонували модель, яка не функціонує. Тому я хотів би, щоб кожен ніс свою частину відповідальності. Але ми готові до того, щоб переглянути цей законопроект. Він буде поданий в рамках пакету законів щодо реформ", - сказав Яценюк.

"Ми повинні дати можливість і стимулювати (підприємців) до того, що чим більше зарплатні вони платять, тим менше вони платять податків до державного бюджету", - заявив прем’єр.

"На жаль, швидкі експерименти не завжди ефективні", - додав він.

Як відомо, у ніч на 29 грудня 2014 року Верховна Рада затвердила зменшення розміру єдиного соціального внеску з 41% до 16,4%. Як передбачалося, це мало дозволити вивести з тіні неофіційну заробітну платню.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування