Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд просить силовиків розсекретити матеріали про вбивство Гонгадзе

Четвер, 12 лютого 2015, 14:29

Апеляційний суд Києва просить міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка й генерального прокурора Віктора Шокіна розглянути можливість розсекречення матеріалів кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Відповідне рішення винесла в четвер колегія суддів при розгляді апеляції на вирок колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу, обвинувачуваному в убивстві Гонгадзе, передають "Українські новини".

Суд відмовився призначити державну експертизу із питання розсекречення матеріалів кримінальної справи, але звернувся до голів СБУ, МВС і Генпрокуратури на предмет перегляду або зняття грифа таємності з матеріалів справи.

Суд ухвалив залучити до цього процесу вповноважених представників відомств і експертів із держтаємниць.

Відповідно до рішення суду, представники силових відомств і експерти будуть працювати над розсекреченням матеріалів місячний строк у спеціально відведеному для цього приміщенні в Апеляційному суді Києва.

Наступне засідання суд проведе 17 березня об 11:00.

Як повідомляв 4 лютого Наливайченко, СБУ розсекретила всі наявні у неї матеріали справи по обвинуваченню екс-генерала МВС Олексія Пукача в організації вбивства Гонгадзе.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування