Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Данії обстріляли художника, відомого карикатурами на Мухаммеда

Субота, 14 лютого 2015, 18:43

У Копенгагені (Данія) невідомі відкрили стрілянину під час зустрічі зі шведським художником Ларсом Вілксом, відомим своїми карикатурами на пророка Мухаммеда.

Як повідомляє РБК, внаслідок атаки поранення отримали троє поліцейських. Один з глядачів, який  був присутній на зустрічі, помер від отриманих вогнепальних поранень. 

Очевидці припускають, що стріляли саме у Вілкса, проте його охоронцям вдалося вчасно зорієнтуватися і вберегти його від куль.

Особи нападників, які одягнули під час замаху маски, поки не встановлені,  їм вдалося втекти з місця події на автомобілі Volskwagen Polo c данськими номерами. Машину вже оголошено в розшук.

 

Уряд Франції вже засудив напад у Копенгагені. В адміністрації президента країни заявили про те, що найближчим часом в столицю Данії вирушить міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв.

Зустріч у Копенгагені була присвячена дебатам на тему свободи слова у мистецтві в нинішньому світі. Її учасники збиралися обговорити нещодавній напад на карикатуристів Charlie Hebdo.

У дебатах, крім Вілкса, мали брати участь і представники журналу Jyllands Posten, що отримав скандальну популярність після публікації карикатур на пророка Мухаммеда кілька років тому.

Вілкс намагався влаштувати виставку карикатур на пророка Мухаммеда у Швеції у 2007 році, проте організатори воліли видалити картини до початку протестів. Одна з газет погодилася опублікувати карикатури, що викликало лють мусульманських громад Швеції. З того часу Вілкс живе під охороною поліції.

Терористична організація "Ісламська держава" винесла художнику смертний вирок. "Аль-Каїда" включила Вілкса в список "головних ворогів ісламу" поряд з автором "Сатанинських віршів" Салманом Рушді, а також журналістами Jyllands Posten.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування