На Київщині збирають докази проти чиновників, які заважали Майдану і сприяли Антимайдану

Четвер, 19 лютого 2015, 14:19

Органи прокуратури Київської області продовжують проводити перевірки законності дій посадовців органів державної влади на місцях під час "Революції Гідності".

Як повідомляє прес-служба відомства, це робиться на виконання доручення генпрокурора Віктора Шокіна.

Прокуратура Київщини розпочала 7 кримінальних проваджень за фактами примушування посадовими особами органів місцевої влади до участі в "антимайданівских" заходах, перешкоджання вільному висловленню своєї політичної позиції та сприяння у проведенні зібрань окремим політичним силам.

Зокрема, в Бориспільському районі та Гостомелі прокуратура розпочала кримінальні провадження за зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства та селищної ради, котрі примушували підлеглих працівників у робочий час брати участь у акціях так званого "Антимайдану".

Прокуратура Володарського району виявила випадок незаконного звільнення працівників бюджетної установи за відмову брати участь у "антимайданівському" мітингу в столиці. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

У Переяслав-Хмельницькому розпочато кримінальне провадження у відношенні колишнього голови районної держадміністрації за фактами "незаконного залучення осіб до мирних акцій протесту з метою вчинення провокацій".

"Прокуратура Київщини продовжує розслідувати та збирати інформацію від небайдужих громадян про факти порушення законності місцевими посадовцями", - зазначає прес-служба.

Відтак відомство просить усіх, хто володіє інформацією про факти перешкоджання вільному виявленню своєї політичної позиції, примусового залучення працівників бюджетних організацій до різних заходів, інші неправомірні дії посадовців під час "Революції Гідності", повідомляти про такі події в правоохоронні органи.

"За необхідності правоохоронці гарантують конфіденційність про джерела отриманої інформації", - наголошують у прокуратурі Київської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: