Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент анонсував створення порталу для петицій

Понеділок, 2 лютого 2015, 18:17

В Україні планують створити портал для петицій.

Про це заявив президент Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ, повідомляє прес-служба глави держави.

За його словами, створення порталу для петицій громадян забезпечить не лише технічну можливість, але юридичне право для всіх звертатися до органів влади електронною поштою.

Президент наголосив, що під час запровадження електронного урядування необхідно зробити прорив в цьому питанні.

"Виходимо сьогодні на створення порталу для петицій громадян. Це поширена в демократичних країнах та доволі ефективна технологія колективного впливу громадян на владу", – зазначив Порошенко.

Українська модель петиції була запозичена з британського, німецького та американського досвіду.

"Голос однієї людини влада може й не почути, а петиція – це вже потужний хор", – підкреслив президент.

"Якщо ти електронною поштою звернувся, то звернення тут же потрапляє у облік, і відповідна система має в обмежений термін дати відповідь по суті. Впевнений, що незабаром буде можливість написати прямо з дому, і таке електронне звернення матиме силу і статус вашого офіційного звернення, як справжнє паперове звернення", – сказав президент.

Він нагадав, що під час Революції Гідності українці відчули ефективність такого механізму, коли з декількох питань були зареєстровані петиції на сайті Білого Дому, деякі набрали більше 100 тис. підписів.

Глава держави запевнив, що в цілому проект "Цифрова Україна" передбачає відкритість електронних даних, пов'язаних з роботою органів влади, публічних фінансів, державних реєстрів, державних закупівель, статистичних даних.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: