Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У штабі АТО не виключають, що бойовики готують наступ на Маріуполь

Субота, 21 лютого 2015, 13:26

Бойовики нарощують свою присутність на маріупольському напрямку. Можливо, вони готують наступ на Маріуполь.

Про це заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає Інтерфакс-Україна.

"На Маріупольському напрямку відбувається нарощування чисельності військової техніки, озброєння і живої сили противника з метою можливого наступу на місто Маріуполь", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

Він зазначив, що за останню добу бойовики обстрілювали позиції сил АТО майже по всій лінії розмежування та здійснили невдалу спробу штурмувати їх в районі села Широкине.

"За останню добу бойовики продовжували обстріл позицій сил АТО практично по всій лінії розмежування", - заявив він.

За словами Лисенка, особливо інтенсивними залишаються збройні провокації з боку бойовиків в Ясинуватському районі Донецької області.

"Це біля селищ Піски, Дослідне, Водяне та Тоненьке. При цьому активно застосовуються як міномети, так і реактивна артилерія залпового вогню і танки", - пояснив він.

Спікер АТО також зазначив, що тривають провокації в районі селища Широкине. "Бойовики з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї 10 разів обстріляли позиції сил АТО та здійснили невдалу спробу їх штурму", - повідомив Лисенко.

Також полковник повідомив, що на Дебальцівському напрямку сили АТО проводять перегрупування і закріплюються на нових рубежах оборони.

За інформацією спікера АТО, у Луганській області "російсько-терористичні угруповання проявили активності і завдали ударів з реактивних систем залпового вогню "Град" в районі міста Попасне по опорному пункту наших військових і власне по місту".

Крім того, він повідомив, що за останню добу було зафіксовано політ 16 ворожих БПЛА на маріупольському, Донецька і Луганська напрямках.

"Відзначимо, що більшість безпілотників з'являється в небі протягом 30 хвилин після припинення обстрілу", - додав Лисенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: