Правозахисники: голова Антикорупційного бюро не буде незалежним

Понеділок, 23 лютого 2015, 13:45

Голова правління Transparency International Ukraine Андрій Марусов вважає, що процедура звільнення директора Національного антикорупційного бюро не сприяє його неупередженості.

Про це він сказав "Українським новинам".

"Ті правки, які були прийняті, компромісні, вони мене, наприклад, не дуже радують. Тому що те, що впливати на його відставку може і президент, і парламент, це все робить його фігурою не стовідсотково незалежною. Це реально погано", – сказав він.

На думку Марусова, багато чого буде залежати від того, на чому конкретно зосередиться бюро.

"Нехай це буде залежна фігура, але якщо вони сконцентруються на корупції, хоча б всередині судової системи, це вже буде добре", – додав він.

Разом з тим Марусов позитивно оцінює той факт, що термін каденції директора Антикорупційного бюро (7 років) перевищує термін каденції президента і Верховної Ради.

Як відомо, у понеділок Марусов також заявив, що деякі претенденти на посаду голови Національного антикорупційного бюро мають сумнівне минуле.

В середині лютого Рада вирішила, що звільняти главу бюро зможе і президент, і парламент, але за результатами міжнародного аудиту його діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування