Яценюк закликав Раду терміново зібратися заради стабілізації гривні

Середа, 25 лютого 2015, 12:35

Прем’єр-міністр закликав парламентарів терміново провести позачергове засідання для ухвалення законів, потрібних для отримання допомоги МВФ, і для стабілізації фінансової системи країни.

Про це Арсеній Яценюк сказав, відкриваючи засідання Кабміну.

"Я публічно звертаюся до наших колег по парламенту. Ми просили позачергове засідання Верховної Ради. Весь пакет законів, який потрібен для отримання фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду, яка частково піде в золотовалютні резерви, наповнить валютний ринок, дасть можливість збити паніку і повернути курс до збалансованого, – весь цей пакет уже знаходиться у парламенті", - сказав він.

"Ми провели консультації з усіма фракціями коаліції, за винятком найбільшої фракції – ми очікуємо на ці консультації – щодо ухвалення законопроектів. Значних розбіжностей при розгляді цих законопроектів між урядом і фракціями не було", - зазначив прем’єр.

"Тому прошу парламентську коаліцію невідкладно зібратись на позачергове засідання парламенту з метою прийняття необхідних законів та розгляду питання про стабілізацію фінансової системи країни", - закликав Яценюк.

Як відомо, наступне засідання Верховної Ради за планом має відбутися 3 березня, але депутати заявляли про можливість позачергового засідання наприкінці лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування