Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Нємцов хотів оприлюднити докази присутності ЗС РФ на Донбасі

Субота, 28 лютого 2015, 13:46

Російський опозиціонер Борис Нємцов обіцяв оприлюднити докази участі російських збройних сил у конфлікті на Донбасі.

Про це заяви президент Петро Порошенко.

"Декілька тижнів тому я мав з ним розмову, як будувати стосунки між Україною і Росією. Таким чином, як ми хотіли б їх бачити. Борис задекларував, що має оприлюднити переконливі докази участі російських Збройних сил в Україні. Хтось дуже цього боявся. Борис не боявся, кати боялися. Вони його вбили", - сказав президент.

За його словами, Нємцов був "великим другом України і великим патріотом Росії, людиною, яка як міст пов'язувала наші держави, вибудовувала ті стосунки між Україною і Росією, які хотіли б бачити українці".

"Першого березня він мав виходити на марш на чолі багатотисячного мітингу, щоб продемонструвати, що є інша Росія, яка любить Україну, поважає права людини, для якої свобода - не пустий звук. І заради свободи і демократії він був готовий віддати своє життя", - наголосив Президент.

Як відомо,  в ніч на 28 лютого у Москві  вбито російського опозиціонера Бориса Нємцова. Невідомий чотири рази вистрілив в політика. Від поранень Нємцов помер на місці. 

В інтерв'ю від 10 лютого Нємцов заявляв, що побоюється, що президент Росії Володимир Путін "замовить" його за опозиційні висловлювання.

Вбивство Нємцова відбулося за день до опозиційного маршу "Весна", запланованого на 1 березня. 

Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування