Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ОБСЄ: Припинення вогню витримується "доволі добре", однак бої тривають

Субота, 28 лютого 2015, 18:33

Згідно з Мінськими угодами, припинення вогню на широких ділянках 500-кілометрової лінії розмежування на Донбасі витримується доволі добре, однак бої тривають на схід від Маріуполя та у районі донецького аеропорту. 

Про це заявив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг  інформагенції dpa.

За його слоами, сторони конфлікту на сході України відносно добре дотримуються припинення вогню.

"Зараз ми бачимо, що перший крок - припинення вогню - на широких ділянках 500-кілометрової лінії розмежування витримується доволі добре", - зазначив Хуг.

При цьому він визнав, що бої тривають на схід від Маріуполя та у районі донецького аеропорту. В цих точках "з 15 лютого щоденно реєструються інциденти".

"Ми бачимо, що обидві сторони роблять кроки, щоб відвести з фронту озброєння. Це вперше, коли обидві сторони конфлікту роблять одне й те саме", - наголосив Хуг.

Як відомо, відведення важкої військової техніки має бути завершене до понеділка, 2 березня. Однак Хуг не впевнений, чи цього часу вистачить.

"Важко оцінити, яку кількість озброєнь взагалі необхідно відвести і коли це завершиться", - зазначив представник ОБСЄ.

Також представник ОБСЄ зауважив нестачу персоналу в Україні. За його словами, 450 спостерігачів, з яких близько 300 перебувають на сході країни - це мало, щоб забезпечити патрулювання приблизно 50 тисяч квадратних кілометрів -  саме таку площу мають звільнити від важких озброєнь.

Хуг відвідав Берлін для переговорів щодо допомоги організації з боку Німеччини. Згідно з повідомленням dpa, Берлін готовий надати розвідувальні безпілотники та солдатів.

"Місія буде рада будь-якій допомозі", - сказав представник ОБСЄ та додав, що переговори з цього приводу ще йдуть.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування