Скандальний прокурор припинив боротися проти своєї люстрації

Вівторок, 3 лютого 2015, 11:59

Люстрований прокурор Харківської області Володимир Суходубов на засіданні Харківського апеляційного суду 2 лютого відкликав свою заяву про поновлення на посаді.

Про це йдеться у повідомленні "Громадського люстраційного комітету".

Згідно з повідомленням, причиною відкликання представник Суходубова назвала небезпеку, яку, на його думку, може становити розгляд справи для суддів. Прокурор посилався на величезний тиск, який чинився громадськістю та ЗМІ.

Суд задовольнив клопотання позивача про відкликання позовної заяви першої інстанції.

Директор Департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко заявила, що позов відізвано, рішення першої інстанції скасовано, Суходубов не має права працювати в державних установах, але він має право подати позов у майбутньому, якщо знайде на це підстави.

"Питання не в тому, що рішення першої інстанції, яке було винесено, незаконне, ми могли би представити юридичну позицію, питання в тому, що воно є вочевидь незаконним. Там є перекручені факти, замінені статті при цитуванні", – наголосила Козаченко.

Вона запевнила, що від Мінюсту буде подана скарга до Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо цього рішення для того, щоб Вища кваліфікаційна комісія зробила свій висновок щодо рішення, яке було винесено в першій інстанції.

Як відомо, з органів прокуратури Харківської області з підстав, передбачених законом "Про очищення влади" були звільнені шестеро людей, у тому числі і Суходубов.

На момент звільнення він обіймав посаду начальника відділу роботи з кадрами. Раніше був першим заступником прокурора Харківської області.

В кінці листопада суд відновив Суходубова на посаді і зобов'язав прокуратуру Харківської області відшкодувати йому середній заробіток за час вимушеного прогулу з 23 жовтня по 24 листопада.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News