Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовив московському Червоному Хресту в позові проти ЗМІ України

Середа, 4 лютого 2015, 12:51

Савеловський районний суд Москви не прийняв до провадження позов Московського міського відділення Російського Червоного Хреста до 18 українських та американських ЗМІ.

Про це в середу повідомила прес-секретар Савеловского районного суду міста Москви Олександра Волкова, передає "Укрінформ".

"Суд не прийняв позов до провадження. Ухвала суду була винесена про повернення позовної заяви у зв'язку з тим, що позов непідсудний нашому суду", - сказала вона.

У позовній заяві Московське відділення Червоного Хреста вимагало стягнути з відповідачів 170 мільйонів рублів компенсації за нібито поширений наклеп про події на сході України.

Крім того, Московське відділення Червоного Хреста звернулося до генпрокурора РФ і до Роскомнагляду "з проханням обмежити доступ в Інтернеті до екстремістських ресурсів зазначених американських і українських ЗМІ".

Нагадаємо, голова цього відділення Ігор Трунов подав позовну заяву в Свалявський районний суд Москви до 18 українських та американських ЗМІ у зв'язку з нібито спотворенням його слів про ситуацію на Донбасі.

Зокрема, відділення ЧХ позивалося до "Української правди", "Укрінформу", а також NEWSWEEK, "Голос України", The Interpreter, канал Інтер, видання "Новое время".

Трунов заявляв, що приводом для позову стали публікації ЗМІ, в яких зазначалось що Росія під виглядом гуманітарного конвою відправляла збройну підтримку бойовикам так званих "ДНР" та "ЛНР".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування