Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ: в 2014 році було скоєно 1 мільйон кримінальних правопорушень

П'ятниця, 6 лютого 2015, 11:08

Генеральний прокурор Віталій Ярема заявляє, що в 2014 році було вчинено 1 мільйон кримінальних правопорушень.

Про це він сказав, доповідаючи в парламенті в п'ятницю.

Торік зареєстровано більше одного мільйона кримінальних правопорушень. Найбільше їх скоєно в місті Києві: 136 тисяч, в Дніпропетровській області 113 тисяч, в Донецькій 97 тисяч.

За його словами, майже на 90% збільшилась кількість особливо тяжких злочинів, яких торік вчинено близько 26 тисяч.

"В умовах надзвичайно складної соціально-політичної ситуації набули масового поширення ті злочини, які раніше мали поодинокий характер", - зазначив генпрокурор.

"У 66 разів зросла кількість правопорушень проти основ національної безпеки. Більше третини їх вчинено в Луганській області і кожна четверта в Донецькій області. Половина таких злочинів посягає на територіальну цілісність нашої держави", - сказав Ярема.

"У 300 разів зросла кількість злочинів, пов’язаних з тероризмом. Окрім територій проведення АТО десятки фактів мали місце в Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях", - зазначив він.

За словами Яреми, "свідченням знецінення людських життів є зростання в два з половиною рази вбивств, їх вчинено 4920 - у 7 разів, викрадення людей - 1974".

"Зростання кількості вбивств спостерігається в регіонах, далеких від проведення АТО. Зокрема, у Волинській області більш ніж на половину, в Чернігівській, Одеській, Харківській, Сумській, Тернопільській областях більш ніж на третину", - каже генпрокурор.

За його словами, на 30% більше вчинено розбійних нападів, а незаконних заволодінь транспортними засобами в 2 рази, на 100%.

Минулого року правоохоронними органами також знешкодили 163 організовані злочинні угрупування.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: