Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Два судді Вищого спецсуду відмовилися проходити люстраційну перевірку

Понеділок, 9 лютого 2015, 10:14

Судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Валерій Швець та Володимир Колесніченко відмовилися проходити перевірку відповідно до закону про люстрацію.

Про це йдеться у відповіді Міністерства юстиції на запит "Українських новин".

Зазначено, що всього двоє суддів вищих спецсудів, а саме Швець і Колесніченко, не подали заяву про згоду на проходження люстраційної перевірки.

Крім того, відмовилися проходити перевірку суддя Малиновського районного суду Одеси Микола Болотін, суддя Теплодарського міського суду Одеської області Сергій Марченко, суддя Господарського суду Одеської області Павло Меденцев і суддя Київського апеляційного госпсуду Лідія Рєпіна.

Також не подала заяву про згоду на Люстраційну перевірку суддя Господарського суду Севастополя, тимчасово прикріплена до штату суддів госпсуду Одеської області, Світлана Ребриста.

Як відомо, в кінці січня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що загалом від люстраційної перевірки відмовилися близько 40 суддів. За його словами, таким чином ці судді підлягають звільненню.

"Українські новини" уточнюють, що мова йде про 44 суддів. З них, за даними агентства, 37 представляють Донецьку та Луганську область.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування