Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики під Маріуполем використовували нову зброю РФ - полковник

Понеділок, 9 лютого 2015, 14:48

Під час обстрілу житлових будинків у Гнутове й Миколаївці використовувалася модернізована модифікація  "Градів" - Торнадо "Г".

Про це повідомив заступник командувача сектору "М" полковник Віктор Шидлюх сайту Маріуполя 0629.

Він розповів, що останнім часом при обстрілах селищ Гнутове, Миколаївка та інших населених пунктів збройні формування "ДНР" почали застосують снаряди РСЗО, які не були на озброєнні військ СРСР і являють собою нову модифікацію більшої потужності, з підвищеною площею та інтенсивністю поразки.

Такі снаряди можуть надходити на озброєння "ДНР" лише з Росії, вважає Шидлюх.

Ці модернізовані снаряди створено на базі БМ-21 калібру 122 мм.

Один тип снарядів начинено стрічковими касетами, які при вибуху розділяються на безліч дрібних ромбовидних елементів із гострими краями. Снаряд не залишає воронки, вибухає, розсіюючи в районі падіння елементи, що вражають.

Саме розрив такого снаряда став причиною загибелі у Гнутовому чоловіка-інваліда, якого вранці вивели на веранду подихати повітрям. Поруч із місцем розриву проживала родина із дворічною дитиною, яка дивом не постраждала.

Інший вид снарядів – термоболічний боєприпас (боєприпас об'ємного вибуху, що використовує аерозольне розпилення горючої речовини й підрив отриманої газової хмари). Після його вибуху утворюється вирва від 5 до 10 метрів у діаметрі, глибиною від півтора метрів.

При нещодавньому обстрілі Новоселовки від розриву такого снаряда за декілька метрів від житлового будинку знесло стіну. Під час вибуху в кімнаті за столом сиділа родина з 5 осіб. Їх урятував килим, який висів на стіні. 11-річна дівчинка отримала незначну травму. У дворі загинули домашні тварини.

Шидлюх продемонстрував осколки модернізованих снарядів і світлини з місць їх розриву.

Під час обстрілу житлових будинків у Гнутове й Миколаївці використовувалася модифікація "Градів" - Торнадо "Г"

Він запросив спостерігачів ОБСЄ відвідати місця обстрілів і зафіксувати факти застосування проти мирних жителів цієї зброї. Полковник висловив готовність указати всі точки падіння снарядів у Гнутовому, Новоселовці й Сартані.

Бойовики під Маріуполем використовували нову зброю РФ - полковник Шидлюк

Шидлюх вважає, що потужну зброю застосовують проти мирних жителів для того, щоб залякати населення й змусити людей покинути селища, щоб бойовики змогли активізувати бойові дії проти ЗСУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування