Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала коригувальника бандформування "Оплот"

Понеділок, 9 лютого 2015, 17:13

Служба безпеки України затримала в районі Волновахи активного учасника терористичної організації "ДНР" - коригувальника артилерійського вогню бандформування "Оплот".

Про це повідомляє у понеділок прес-служба СБУ.

Встановлено, що з весни минулого року місцевий мешканець, 1966 р.н., тісно співпрацював з так званою "поліцією" терористів.

Він викрадав у місцевих жителів вартісні автомобілі, на які вказували "поліцаї", а потім організовував "розшук" та "повернення" транспортних засобів власникам за грошову винагороду.

Більшу частину грошей поплічники передавали ватажкам незаконних воєнізованих формувань, решту ділили між собою.

Після такої перевірки "на надійність" бойовика було залучено для збирання розвідувальної інформації. Інформатор мав змогу безперешкодно переміщатися Волноваським районом, збираючи та передаючи терористу "Оплоту" на прізвисько "Тіхон" координати місць базування бронетехніки та живої сили українських підрозділів.

Контррозвідка СБУ встановила, що саме за розвідувальною інформацією, яку передала терористам ця особа, 25 та 29 січня ц.р. незаконні збройні формування здійснили обстріл з артилерії та систем залпового вогню по військовій техніці сил АТО та мирних населених пунктах.

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування