З біометричними паспортами знову проблеми. Зупинено видачу в посольствах

Неділя, 15 березня 2015, 11:21

Посольства та генеральні консульства України за кордоном призупинили прийняття заяв для оформлення закордонних паспортів.

Про це повідомляється на веб-сайтах низки закордонних дипломатичних установ.

Зокрема, посольство в Угорщині пише, що приймання заяв припинено вже зараз і на невизначений період; посольство в Польщі стверджує, що заяви припинять в понеділок 16 березня терміном на 1 тиждень.

Водночас, джерела свідчать, що документи не приймають від п'ятниці через обмеження, запроваджені з боку Державної міграційної служби.

"Державна міграційна служба не приймає від нас дані", - наголошує дипломатичне джерело "Європейської правди".

При цьому заяви не приймають ані на біометричні, ані на "звичайні" паспорти.

Цю інформацію підтверджує колишній генконсул України в СтамбуліБогдан Яременко. За його даними, припинення обробки документів було несподіваним для самих дипломатів. "Наші посольства закордоном припинили з 13 березня видавати паспорти (при чому в найкращих традиціях посольства отримали відповідну інструкцію 11 березня)", - зазначив він у дописі в Facebook.

Необхідно зазначити, що обладнання для біометрики було закуплене МЗС ще минулого року. Чому для "встановлення програмного забезпечення" для нього потрібний такій тривалий час, наразі не уточнюється.

Як повідомляла Європейська правда, початок видачі біометричних паспортів, що був запланований на 5 січня, а розпочався 12 січня, супроводжується низкою технічних проблем.

Європейська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...