Карпунцов: "Викупати" з судів підозрюваних у сепаратизмі більше не зможуть

Неділя, 15 березня 2015, 13:40

Найближчим часом до Кримінального кодексу України можуть бути внесені зміни, згідно з якими звільнення під заставу зловмисників за підозрою у сепаратизмі, злочинах проти держави буде неможливим.

Про таке в ефірі "5 каналу" заявив старший помічник Генпрокурора з особливих доручень Валерій Карпунцов.

За його словами, відповідні зміни до Кримінально-процесуального кодексу будуть ухвалені найближчим часом.

"Прокуратура у минулому році подавала власні пропозиції стосовно скасування норм, які передбачають заставу по низці злочинів, таких, як злочини проти держави, корупційні злочини і інше. Зараз є аналогічні законодавчі ініціативи від народних депутатів. Думаю, найближчим часом зміни до КК України будуть прийняті", – зазначив Карпунцов. 

Зазначимо, 7 жовтня 2014 року Верховна Рада прийняла закон № 1689-VII "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини".  31 жовтня документ набрав чинності.

Згідно з прийнятими змінами до КК та КПК, ст.176 доповнено ч.5 наступного змісту: "5. Запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання, особистої поруки, домашнього арешту, застави не можуть бути застосовані до осіб, які підозрюються або обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених статтями 109-114-1, 258-258-5, 260, 261 Кримінального кодексу України".  

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування