У кремлівських чварах Путін зробив ставку на Кадирова - Бєлковський

Понеділок, 16 березня 2015, 17:46

Президент РФ Володимир Путін в кремлівських міжусобицях зробив ставку на главу Чечні Рамзана Кадирова.

Про це в ефірі радіо "Эхо Москвы" заявив політолог Станіслав Бєлковський.

За його словами, Путін дійсно опинився в ситуації, коли він повинен вибирати між найважливішими опорами своєї влади: федеральними силовиками і Рамзаном Кадировим.

Як вважає Бєлковський, те, що слідство сьогодні повністю йде від версії про причетність Кадирова і пов'язаних з ним кіл до вбивства Бориса Нємцова, говорить про те, що вибір зроблено.

"На користь Кадирова, як і передбачалося. Але щасливими федеральні силовики себе від цього не відчувають. Вони відчувають себе приниженими. Значить, проблему не вирішено - її просто відкладено, причому навіть не в довгий ящик", - сказав політолог.

При цьому він вважає, що певні проблеми зі здоров'ям у Путіна все-таки були, інакше ніяк неможливо пояснити його настільки довгу відсутність в публічному полі. Він вважає, що мова йде про проблеми серйозніше грипу.

"І Путін як людина, яка звикла коливатися при відсутності очевидного рішення, затягувати його до самого можливого кінця, може в такій ситуації йти на дно. Що, мабуть, він і зробив", - сказав Бєлковський.

Нагадаємо, раніше журналісти Reuters дійшли висновку, що вбивство Бориса Нємцова засвідчило суперечки, що існують в оточенні президента РФ Володимира Путіна. На думку авторів, Нємцова могли вбити люди з оточення Путіна, намагаючись таким чином натиснути на російського президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News