Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС сподівається, що Росія не заважатиме виборам на Донбасі

Середа, 18 березня 2015, 09:38

Схвалені Верховною Радою зміни до законів про Донбас дають можливість провести там чесні вибори, і МЗС України сподівається, що Росія їм не заважатиме.

Про це йдеться в заяві МЗС, яку поширює прес-служба.

У Клімкіна заявили, що схвалення постанови про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запровадиться особливий порядок, "стало свідченням відданості України Мінським домовленостям і логіці мирного процесу".

"Рішення українського парламенту відкривають шлях для проведення в окремих районах Донецької та Луганської областей вільних та справедливих виборів відповідно до законодавства України та з обов’язковим дотриманням стандартів ОБСЄ", - йдеться в заяві.

В МЗС нагадали, що саме РФ та її маріонетки організували виборчий фарс 2 листопада, який зірвав реалізацію Мінських домовленостей.

"Разом з усім світовим співтовариством розраховуємо, що РФ використає цей шанс для того, щоб звернути зі шляху агресії та терору та повернутися на рейки мирного врегулювання. Очікуємо, що кремлівська влада не чинитиме перешкод демократичному волевиявленню та уникатиме будь-яких провокацій", - закликали в МЗС.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада визначила лінію, якою окреслила ті райони Донбасу, на які поширюється особливий режим самоврядування.

При цьому сам тимчасовий режим, відповідно до прийнятих змін, може бути введений тільки після того, як на захопленій території проведуть вибори за українським законодавством.

У той же час депутати визнали цю частину Донбасу тимчасово окупованою територією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: