ФСБ затримала українця, звинувачує у промисловому шпигунстві на Уралі

Вівторок, 24 березня 2015, 08:45

Співробітники УФСБ по Свердловській області затримали громадянина України, якого звинувачують у спробах отримати науково-технічну інформацію про діяльність російських підприємств.

Його арештовано на 2 місяці, повідомляє ТАСС із посиланням на інформацію відомства.

У 2014 році ФСБ отримала дані про те, що представник українського ПАО "Полтавський турбомеханічний завод" (ПАО "ПТЗ", входить у концерн "УкрРосМеталл") збирає відомості про конструкторську й технологічну документацію машинобудівних підприємств регіону.

Українця було затримано в лютому 2015 року на місці злочину, у момент отримання первинного пакета конструкторських матеріалів із виробництва високотехнологічного енергетичного обладнання.

"У ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів було задокументовано факт установлення іноземцем контактів зі співробітниками російських підприємств із метою створення постійно чинного каналу отримання за грошову винагороду документації, яка цікавить іноземну сторону", - повідомили в УФСБ.

"При встановленні й розвитку контактів із громадянами РФ іноземець використовував методи конспірації", - наголосили там.

За висновком підприємства, передача зазначеної документації іноземній стороні могла завдати російському виробнику збиток на сотні мільйонів рублів.

"Интерфакс-Урал" повідомляє, що звинувачуваний – громадянин України С. Скирта, 1981 р.н., представник українського ПАО "Полтавський турбомеханічний завод". Його затримали в Єкатеринбурзі наприкінці лютого.

Слідчий відділ УФСБ Росії по Свердловській області порушив у відношенні українця кримінальну справу за ч.3 ст.183 КК РФ (незаконне отримання й розголошення відомостей, що становлять комерційну, податкову чи банківську таємницю).

"Він дав зізнальні свідчення про вчинення протиправної діяльності. У відношенні нього обрано запобіжний захід у вигляді арешту строком на два місяці", - заявили у відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: